Gebraden kip uit de oven                  

4 personen

 

 

1 scharrelkip van ca. 1½ kg              

zout en peper               

3 handen vol verse kruiden, basilicum, peterselie en marjolein                      

4 el olijfolie                   

1 citroen, doormidden gesneden                     

4 laurierblaadjes, in stukjes gescheurd                    

2 takjes verse rozemarijn                                            

 

 

Verwarm de oven en een braadslee voor op 225 graden.            .

Was de kip van binnen en buiten en droog goed af met keukenpapier.  

Wrijf de buikholte in met zout en pak dan het puntje van het vel borstkant.        

Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven.      

Wurm met je hand het vel los van het borstvlees en strooi wat zout in de ruimte.     

Stop de fijngehakte blaadjes van de kruiden in die ruimte en sprenkel wat olijfolie erover.  

Trek het vel weer goed naar voren en bind de kip zo stevig mogelijk op.     

Snij de bouten 3 of 4 keer in en wrijf ze in met wat van het kruidenmengsel.           

Wrijf met je vingers olijfolie in het vel van de kip en strooi er zeer royaal peper en zout over.    

Neem de hete braadslee uit de oven en doe er wat olijfolie in.  

Leg de kip erin op de borstkant, laat 5 min bakken en leg hem dan op de andere borstkant.

Nog een 5 min bakken en dan de kip omdraaien.       

Braad hem dan een uur in de oven.               

 

Zou je wat in de buikholte willen stoppen, neem dan een paar schijven citroen, een paar gebroken laurierblaadjes en een paar handen diverse kruiden.