Gestoofde kip met sinaasappel
4 personen
1 kip (ca. 850g)
5 el Cointreau
2 el boter
peper en zout
1 ui, gesnipperd
3 wortelen, in plakjes
3 takjes tijm
5 sinaasappelen
1 dl droge witte wijn
5 el Madeira
Was de kip en dep hem droog.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de kip rondom aan.
Bestrooi met peper en zout.
Voeg de ui en wortelen met 1 takje tijm toe aan de kip.
Trek met de zesteur van 1 sinaasappel schilletjes en kook ze 3 min.
Pers 3 sinaasappelen uit.
Schil 2 sinaas.dik en snij parten vruchtvlees tussen de vliezen uit.
Schenk langs de rand van de pan de wijn,madeira,sinaassap en 2 dl warm water bij de kip.
Laat afgedekt ca. 45 min stoven.
Bedruip de kip rgelematig met het braadvocht.
Doe de laatste 5 min de sinaasschilletjes met cointreau erbij.
Neem de kip uit de pan en laat het braadvocht iets inkoken.
Doe de partjes bij het vocht en laat nog ca 2 min op het vuur staan.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kip op een schaal en schenk de saus erover.
Garneer met de rest van de tijm.