Hete kip
4 personen
2 dubbele kipfilets
1 tablet kippenbouillon
4 à 5 uien, gesnipperd
2 el kipkruiden
2 el mosterd
3 el bruine basterdsuiker
12 el tomatenketchup
Flinke scheut zoete ketjap
3 à 4 tenen knoflook, geperst
Enkele druppels citroensap
Sambal naar smaak
Scheutje koffieroom
Breng een liter water aan de kook en voeg het tablet kippenbouillon toe.
Kook de filets op laag vuur gaar in de bouillon.
Laat ze afkoelen en pluis ze dan fijn.
Fruit de uisnippers in de pan, voeg de kip met de kipkruiden toe en roer alles goed doorelkaar.
Dan de mosterd, bruine suiker, ketchup, ketjap, knoflook, citroensap en sambal erbij.
Schep alles goed doorolkaar, zet het vuur laag en laat alles nog een paar minuten pruttelen.
Voeg op het laatste moment een scheut koffieroom toe.
Lekker met rijst en doperwtjes.