Kalkoen(kip)filets met gekarameliseerde sjalot
4 personen
4 kalkoenfilets à ca. 150 gr
16 schoongemaakte kleine sjalotjes
2 el suiker
1 el rode wijnazijn
2 glazen rode port
3 el vleesjus (knijpfles Maggi)
50g boter om in te bakken
peper en zout
Kruid de filets met peper en zout en bak ze gaar en bruin in de boter.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak nu de sjalotten in de braadjus goudbruin.
Strooi de suiker erbij en schep alles om en om.
Afblussen met de wijnazijn.
De rode port en de vleesjus toevoegen en het geheel even laten inkoken tot de sjalotjes gaar zijn.
Is de saus te dik, dan een scheutje water toevoegen.
De kalkoenfilets op voorverwarmde borden leggen en de sjalotjes met wat saus erover scheppen.
Serveer hierbij gebakken krielaardappeltjes en roergebakken witlof.