Kip met cashewnoten in ovencasserolle
4 personen
1 flinke ui
3 el sherry
250 kipfilet
50g cashewnoten (ongezouten)
2 stengels bleekselderij
½ bakje champignons
1 el citroensap
2 el olijfolie
peper en zout
1 pak doperwten 300g (diepvries)
2 el ketjap manis
Ui pellen en fijnsnipperen.
Kipfilet in dobbelsteentjes snijden.
Bleekselderij wassen en in stukjes.
Champignons wassen en in plakjes, besprenkelen met citroensap.
In braadpan olie verhitten en ui ca 3 min fruiten.
Kip peperen en zouten, bij ui doen en 5 min meebakken.
Erbij: doperwten, selderij, champignons, ketjap en sherry.
Doorelkaar scheppen, in ovenschotel doen en op 200gr 20 min stoven.
Noten erdoor scheppen en op smaak maken met peper en zout.
Serveren met saffraanrijst.