Kip met Cola
4 kippenpoten
peper en zout
boter om te bakken
250 ml Cola (geen light !)
100 ml tomatenketchup
scheutje ketjap of 2 tl scherpe mosterd
Kruid de poten met peper en zout.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de poten hierin rondom aan.
Haal de poten uit de pan, schenk het vet eruit en " blus" de bodem af met de cola.
Los, al roerend, de ketchup in de cola op.
Breng alles aan de kook en leg de poten weer in de pan.
Leg het deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en stoof de poten gaar in ca. 50 - 60 min.
Keer de bouten ondertussen een paar keer.
De saus is aan het eind iets ingedikt.
Proef of er nog wat zout of peper bij moet.
Maak de saus af met een scheutje ketjap of 2 tl scherpe mosterd.
Varieer met een paar tenen fijngesnipperde knoflook en enkele druppels tabasco of een rood pepertje, gesnipperd.