Kip met geitenkaas en bacon           

2 personen                 

 

150g zachte geitenkaas,z. korst

1 teen knoflook, geperst

1 el rozijnen                 

peper en zout               

2 kipfilets à ca 125 gr              

25 g boter                    

100g bacon, in lange plakjes                

1 el olijfolie                   

2 dunne courgettes,schuine plakken                   

½ tl gedroogde tijm      

extra: alu-folie  

 

 

Oven voorverwarmen op 200 gr.        

Geitenkaas fijnmaken met vork en knof en rozijnen erdoor roeren. 

Peper en zout naar smaak.     

Boter verhitten en hierin filets snel rondom aanbraden.       

Elke kipfilet op stuk alu-folie leggen en in lengte insnijden.           

Kaasmengsel in en over de filets verdelen en bacon eromheen doen.   

Pakketjes in oven leggen en in ca 25 a 30 min goudbruin en gaar bakken.           

Intussen in olie courgette ca 2min omscheppend bakken en op laag vuur nog ca 3 min laten garen.

Tijm erdoor roeren, courgette op borden en kip uit folie erop leggen.

 

Serveren met warm ciabatta-brood.