Kip met olijven               

4 personen     

 

verse salieblaadjes, hieronder genoemd, worden genomen uit een zakje verse italiaanse kruidenmix (30g) De rest van het zakje wordt niet gebruikt          

 

3 tenen knoflook                       

10 blaadjes verse salie                   

100 gr zwarte olijven zonder pit                       

4 kippenbouten             

zout en peper               

4 eetl olijfolie                

1 dl droge witte wijn                 

1 blikje tomatenblokjes (400g net)                    

alu-folie            

 

 

Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden, salie in dunne reepjes.           

Olijven halveren.

Bouten bestrooien met zout en peper.  

In hapjespan olie verhitten en knoflook en salie ca ½ min zachtjes fruiten.

Knof en salie op bord scheppen, bouten in zelfde pan in olie leggen en in ca 10 min bruin bakken, hakverwege keren.  

Wijn erover schenken en tomatenblokjes met vocht, knoflook en salie toevoegen en afgedekt ca 10 min zachtjes stoven. 

Olijven erbij en dan nog 10 min stoven. 

Kip op schaal leggen en warm houden onder alu-folie.           

Stoofvocht onafgedekt ca 5 min op hoog vuur verhitten tot licht gebonden saus ontstaat.  

Saus over kip schenken.                    

 

Serveren met pasta en broccoli.