Kip met prei á la crème
2 personen
ca 400g gesneden prei
ca. 250g kipfilet
peper en zout
½ tl milde kerriepoeder
2 el zonnebloemolie
1 dl gevogeltefond (potje)
2 dl kookroom
2 tl fijngehakte peterselie
Kippenvlees in smalle reepjes snijden van ca. 4 cm.
Bestrooi met peper zout en kerriepoeder.
Schep de reepjes enkele malen om zodat de kruiden goed verdeeld zijn.
Verhit de olie in een wok en kippenvlees ca 3 min erin bakken, omroeren.
Schep er daarna de prei door en voeg na 3 min de fond en room toe.
Breng alles aan de kook en temperen.
Laat het mengsel sudderen tot een lichtgebonden saus ontstaat.
Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Strooi er in de schaal de peterselie over.
Tip:
Vervang 2 el fond door droge witte wijn of droge sherry (Manzanilla).