Kip-rijstpannetje                        

4 personen     

 

250gr zilvervliesrijst    

1 middelgrote ui

1 kleine rode groene en gele paprika            

1 vleestomaat, ca 200gr                      

4 kipfilets                     

2 tenen knoflook                       

2 el olie           

peper en zout               

½ tl paprikapoeder, mild                 

2 el boter         

1 bosje peterselie         

 

 

Rijst beetgaar koken en goed laten uitlekken. 

Ui schoonmaken en snipperen, paprika´s halveren en in reepjes snijden.

Tomaat ontvellen, zaadjes eruit en vruchtvlees in blokjes snijden.

Kipfilets in grove stukken snijden.           

Knoflook pellen.

Olie in een koekepan verhitten en kip ca 5 min bakken.

Knoflook erboven uitpersen en op smaak met peper, zout en paprikapoeder. 

Uit pan halen en warmhouden. 

  

Boter in pan smelten, ui en paprika op laag vuur ca 5 min bakken.           

Rijst en tomatenblokjes erbij en op smaak met peper, zout en papripoeder.     

Kipfilets erop leggen en met deksel op pan ca 10 min laten stoven. 

Peterselie fijnknippen en erover strooien.