Kip tandoori                      

4 personen                 

 

1 pak snelkookrijst    

1 pond kipfilet   

1 prei   

1 groene paprika           

150 gr peultjes             

1 pakje rijke kruidenmix voor kip                       

tandoori                       

1 bekertje creme fraiche               

1 komkommer              

1 gesnipperde ui           

1 tl komijnzaad 

1 rode peper     

125gr bulgaarse yoghurt

 

 

Rijst gaarkoken, kipfilets in reepjes.           

Prei in schuine schijfjes snijden.           

Paprika in blokjes snijden en peultjes in stukjes.           

Kip in de olie goed aanbakken, dan de paprika, prei en peultjes erbij.           

Stoven tot alles beetgaar is.      

Dan de kruidenmix en de creme fraiche toevoegen.                   

Schil de komkommer in dunne schijfjes.

Komijnzaad in droge pan roosteren, fijnmalen samen met een half rood pepertje en dit vermengen met de yoghurt met wat zout.   

De komkommer hier voorzichtig doorscheppen.