Kip-witlof-kaasschotel
4 personen
500g kipfilet
1el gem.orientaalse kruiden of kerrie
800g witlof
4 lente/bosuitjes
200g champignons, in plakjes
2-3 el olijfolie
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
100gr gorgonzola of Roquefort
versgemalen peper
zout
Snij de filets in blokjes en bestrooi ze met de kruiden.
Haal de stronkjes uit de witlof en snij de lof in reepjes van 1 cm.
Snij de uitjes in ringetjes en hou wat loof apart voor de garnering.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de kipstukjes 12-15 min tot ze goudbruin en gaar zijn.
Schep de kip uit de pan en houd ze even warm.
Doe ze rest van de olie bij het bakvet en roerbak de witlof,uitjes, en champignons 3 min.
Schep de creme fraiche en de kaas in kleine blokjes erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
Meng de kipfilet erdoor en peper en zout naar smaak.
Serveer de schotel, bestrooid met uitjesloof.
Lekker met rösti.