Kipfilet, gevuld met komijnekaas en gember
4 personen
4 kipfilets
peper en zout
4 gemberbolletjes
4 plakken belegen komijnekaas
2 eetl boter
ca 700 gr dunne preien
1 eetl gembersiroop
8 cocktailprikkers
Kipfilets overdwars tot ca 1/2cm van zijkant opensnijden.
Gember in plakjes snijden, plakken kaas in lengte doormidden.
In kipfilets leggen en plakjes gember erover verdelen.
Kipfilets dichtklappen en vaststeken met cocktailprikkers.
In pan boter verhitten en kip in ca 10 min lichtbruin bakken, ook keren.
Intussen prei schoonmaken en in stukken van 4 cm snijden.
In pan met weinig water en zout prei afgedekt ca 5 min koken.
Prei in vergiet goed laten uitlekken.
Kip uit pan op bord scheppen.
Prei in achtergebleven bakvet ca 1min, al omscheppend, bakken.
Gembersiroop erdoor roeren.
Kip op prei leggen en afgedekt nog ca 5 min op laag vuur verwarmen.
Kipfilets en prei over 4 borden verdelen.
Serveren met gebakken krielaardappeltjes.