Kipfilet met bleekselderij, champignons en bier

4 personen                 

 

500g kipfilet                 

250g bleekselderij, in fijne reepjes                 

150g champignons, fijngesneden                 

4 el zonnebloem- of olijfolie             

1 takje tijm                   

1 dl kippenbouillon              

1 flesje Zomerbock (33 cl)                   

4 el creme fraiche             

peper en zout               

 

 

Kipfilet in plakjes snijden 

Olie verhitten in een braadpan en filet om en om aanbakken.

Vuur lager        

Bleekselderij, champignons, takje tijm, kippenbouillon en helft van bier erbij doen en in 20 min zacht stoven  

10 min voor eind van de tijd, de rest van het bier erbij doen         

Na de stooftijd creme fraiche al roerend erbij en op smaak met peper en zout   

Takje tijm eruit en kip, groenten en saus verdelen over verwarmde borden                         

 

Lekker met aardappelkroketjes, in boter gestoofde dunne sperciebonen en in boter gebakken plakjes appel 

   

Een glas koel bier erbij is nooit weg !