Kipfilet met bleekselderij, champignons en bier
4 personen
500g kipfilet
250g bleekselderij, in fijne reepjes
150g champignons, fijngesneden
4 el zonnebloem- of olijfolie
1 takje tijm
1 dl kippenbouillon
1 flesje Zomerbock (33 cl)
4 el creme fraiche
peper en zout
Kipfilet in plakjes snijden
Olie verhitten in een braadpan en filet om en om aanbakken.
Vuur lager
Bleekselderij, champignons, takje tijm, kippenbouillon en helft van bier erbij doen en in 20 min zacht stoven
10 min voor eind van de tijd, de rest van het bier erbij doen
Na de stooftijd creme fraiche al roerend erbij en op smaak met peper en zout
Takje tijm eruit en kip, groenten en saus verdelen over verwarmde borden
Lekker met aardappelkroketjes, in boter gestoofde dunne sperciebonen en in boter gebakken plakjes appel
Een glas koel bier erbij is nooit weg !