Kipfilet met spinazie                       

2 personen

 

2 kipfilets à ca. 125g                

peper en zout               

2 plakjes rauwe ham                

4 el olijfolie                   

2 tenen knoflook, in plakjes            

1 rode ui, in partjes             

3 lente-uitjes in stukken van 3 cm                  

500 - 600g panklare spinazie                                               

 

 

Wrijf de kipfilets in met zout en peper en wikkel ze in een plakje ham.    

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 10-12min bruin en gaar.           

Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de knoflook, rode ui en lente-ui ca 3 min.     

Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de groente is geslonken.       

Breng op smaak met peper en zout.    

Schep de spinazie op 2 borden en leg de kipfilet erop.                 

 

Lekker met gebakken krieltjes (in de schil).              

 

Variatie:

Gebruik ipv rauwe ham: rookvlees, voor een pittiger smaak.            

Maak voor de spinazie een "sausje " van 1 el geitenroomkaas, wat 4-seizoenenkruiden, peper en tijm.