Kipfilet met spinazie
2 personen
2 kipfilets à ca. 125g
peper en zout
2 plakjes rauwe ham
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode ui, in partjes
3 lente-uitjes in stukken van 3 cm
500 - 600g panklare spinazie
Wrijf de kipfilets in met zout en peper en wikkel ze in een plakje ham.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 10-12min bruin en gaar.
Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de knoflook, rode ui en lente-ui ca 3 min.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de groente is geslonken.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de spinazie op 2 borden en leg de kipfilet erop.
Lekker met gebakken krieltjes (in de schil).
Variatie:
Gebruik ipv rauwe ham: rookvlees, voor een pittiger smaak.
Maak voor de spinazie een "sausje " van 1 el geitenroomkaas, wat 4-seizoenenkruiden, peper en tijm.