Kippenbillen–drumsticks
Voor- of lunchgerecht
2 – 3 personen
8 – 12 kippendrumsticks
1½ el bloem, gezeefd
(selderij)zout
Citroenpeper uit de molen (Silvo)
Pikante kerriepoeder (Madras)
300 gr (echte) roomboter, gezouten
1½ el fijngehakte (blad)peterselie
½ tl tijmblaadjes, fijngehakt of –gewreven
½ tl rozemarijnnaaldjes, ragfijn gehakt of –gewreven
3 tenenknoflook, geperst
1 el limoen- of citroensap
Haal de huid van de drumsticks af.
Schep de bloem in een plastic zak en doe er 1 tl (selderij)zout, ½ tl citroenpeper en ½ tl kerriepoeder bij en schud alles goed doorelkaar.
Leg de drumsticks in de zak en schud weer alles zodat de sticks overal bedekt zijn.
Verhit in een grote koekenpan 150 gr boter en leg de drumsticks erin.
Laat de drumsticks zachtjes aan alle kanten bakken, tot ze mooi goudbruin gaar zijn.
Verdeel ze daarna over voorverwarmde ovenvaste schaaltjes.
Schep in een kommetje peterselie, tijm, rozemarijn en knoflook door elkaar.
Strooi het mengsel over de rumsticks.
Verhit intussen rest boter in een tweede koekenpan en voeg limoensap toe.
Roer alles heel snel doorelkaar en schenk de bruisende boter over de schaaltjes.
Geef er zelf-afgebakken stokbrood bij.