Kippenboutjes in knoflook
4 personen
12 kippenboutjes
peper en zout
4 kippenlevertjes
20 schone teentjes knoflook
4 e.l. olijfolie
1 fijngesneden ui
2 dl kippenfond (pot a 4 dl)
1 takje rozemarijn
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Kruid de boutjes met zout en peper.
Maak de levertjes schoon.
Verhit de olijfolie en bak de kippenboutjes rondom lekker bruin.
Haal ze uit de pan en bak daarin de levertjes plm. 5 min.
Doe in een grote pan: de ui,in stukken gesneden knoflook en boutjes.
Schenk de fond erover en voeg takje rozemarijn toe.
Boutjes uit de pan, verwijder takje rozemarijn.
Pureer ui, knoflook en fond tot gladde saus.
“Monteer " de saus ev. met scheut olijfolie en leg de boutjes erin.
Snij de kapjes van de mini-paprika's en verwijder zaadlijsten.
Kook ze 3 minuten.
Schil de grote paprika's met de dunschiller en snij in blokjes.
Verhit olijfolie en bak sjalot, paprikablokjes, levertjes en rozemarijn 3 min.
Bestrooi met peper en zout.
Vul paprika's met levermengsel en leg ze in vuurvaste ovenschaal.
Kippenfond erbij en plm. 12 min in de oven.
Strooi over alles peterselie.