Kippenboutjes met dadels en bier                    

4 personen                 

 

4 kippenpoten (650 a 700g)     

1 dl kippenbouillon  

2 el tomatenpuree   

1 ui                 

3 tenen knoflook                       

100fr ontpitte dadels             

1 flesje Lamme Goedzak van 33  cl                    

1 takje tijm                   

4 el boter of zonnebloemolie            

4 el creme fraiche 

1 el fijngehakte bieslook           

peper en zout   

 

 

Kippenbouten insmeren met peper en zout en aanbraden in de boter of olie 

Vuur lager.

Tomatenpuree, fijngehakte ui,geperste knof, ontpitte en fijngesneden dadels, takje tijm, helft van bier en de bouillon erbij doen    

Dit geheel in ruim 1 uur zacht stoven  

Boutjes uit de pan halen en warmhouden, braadvocht zeven   

Tijm eruithalen en terug doen in de braadpan     

Rest van het bier erdoorheen roeren en wat laten inkoken   

Creme fraiche door saus roeren en boutjes nog even in saus verwarmen       

Boutjes en saus over voorverwarmde borden verdelen

Garneren met toefjes bieslook            

 

Lekker hierbij:

Aardappelkroketjes, gestoofde groene kool met komijn en in boter gestoofde broccoliroosjes 

 

Pilsje erbij !!