Kippenboutjes met dadels en bier
4 personen
4 kippenpoten (650 a 700g)
1 dl kippenbouillon
2 el tomatenpuree
1 ui
3 tenen knoflook
100fr ontpitte dadels
1 flesje Lamme Goedzak van 33 cl
1 takje tijm
4 el boter of zonnebloemolie
4 el creme fraiche
1 el fijngehakte bieslook
peper en zout
Kippenbouten insmeren met peper en zout en aanbraden in de boter of olie
Vuur lager.
Tomatenpuree, fijngehakte ui,geperste knof, ontpitte en fijngesneden dadels, takje tijm, helft van bier en de bouillon erbij doen
Dit geheel in ruim 1 uur zacht stoven
Boutjes uit de pan halen en warmhouden, braadvocht zeven
Tijm eruithalen en terug doen in de braadpan
Rest van het bier erdoorheen roeren en wat laten inkoken
Creme fraiche door saus roeren en boutjes nog even in saus verwarmen
Boutjes en saus over voorverwarmde borden verdelen
Garneren met toefjes bieslook
Lekker hierbij:
Aardappelkroketjes, gestoofde groene kool met komijn en in boter gestoofde broccoliroosjes
Pilsje erbij !!