Kippenleverpaté

 

Pondje kippenlevers

Ons gerookt spek, beetje kleingesneden

Whiskey / room / boter

1 uitje en knoflook

Bosuitjes

 

 

Ui en knoflook zeer, zeer fijn snipperen

In een behoorlijke klont boter aanzweten

Levers en spek erbij

Peper en zout natuurlijk

Op niet te hoog vuur rustig aanbraden

Als de lever na ca 10 min gaar is gaat alles in een diepe schaal

Met de staafmixer mixen tot het een redelijk gladde massa is

Scheut room erbij, scheut whiskey (liefst Ierse, is zachter)

Beetje van de inmiddels net ze fijn gesneden bosuitjes

Vullen in kleine bakjes.

Boter smelten en de hete boter over de leverpastei gieten.

Strooi daar weer wat bosui over en zet de bakjes in de koelkast.

Probeer er de eerste dag vanaf te blijven !

 

Heel lekker met een streepje rozenbotteljam

Nòg lekkerder: met de zelfgemaakte cranberrysaus !