Kippenleverpaté
Pondje kippenlevers
Ons gerookt spek, beetje kleingesneden
Whiskey / room / boter
1 uitje en knoflook
Bosuitjes
Ui en knoflook zeer, zeer fijn snipperen
In een behoorlijke klont boter aanzweten
Levers en spek erbij
Peper en zout natuurlijk
Op niet te hoog vuur rustig aanbraden
Als de lever na ca 10 min gaar is gaat alles in een diepe schaal
Met de staafmixer mixen tot het een redelijk gladde massa is
Scheut room erbij, scheut whiskey (liefst Ierse, is zachter)
Beetje van de inmiddels net ze fijn gesneden bosuitjes
Vullen in kleine bakjes.
Boter smelten en de hete boter over de leverpastei gieten.
Strooi daar weer wat bosui over en zet de bakjes in de koelkast.
Probeer er de eerste dag vanaf te blijven !
Heel lekker met een streepje rozenbotteljam
Nòg lekkerder: met de zelfgemaakte cranberrysaus !