Kippenlevertjes met perzik 

4 personen

 

1 pak snelkookrijst

1 blik stevige perziken, ca. 850 gr

25 gr boter

400 gr kippenlevertjes

Versgemalen peper

½ el gemberpoeder

½ bouillontablet

Ketjap asin of sojasaus

2 el maizena

2 el gehakte peterselie

Perzikvocht

 

 

Kook de rijst vlg de aanwijzingen op de verpakking.

Laat de perziken uitlekken (sap opvangen en bewaren) en snij ze in partjes.

Verhit de boter en bak daarin de levertjes even aan.

Bestrooi ze met veel peper en gemberpoeder en laat ze 8 – 10 min bakken tot ze gaar zijn.

Neem ze uit de pan en houd ze warm.

 

Maak de perzikpartjes in het braadvet door en door warm en leg ze bij de levertjes.

Roer door het braadvet 3 dl heet water, het halve bouillontablet en 1 el ketjap.

Meng de maizena aan met 3 el perziksap en bind hiermee de saus.

Breng ze op smaak met peper en zout.

Strooi de peterselie over de rijst en dien alles tezamen op met desgewenst een witlofsla.