Kipragout met aspergestukjes
4 personen
2 kipfilets
1 el tuinkruiden
40g boter
2 gesnipperde sjalotjes
½ gesnipperde rode paprika
2 el bloem
3 dl bouillon
250g gekookte aspergestukjes
2 el citroensap
1 dl room
2 el boter
1 tl zout
Braad de stukjes kipfilet in boter en voeg tuinkruiden en citroensap toe.
Laat de kip een paar minuten stoven.
Paprika,asperges,en sjalotjes erbij en laat 5 min stoven.
Bouillon erbij en laat 5 min pruttelen.
Giet bouillon door zeef in een bakje.
Verhit resterende boter in de pan en roer met garde bloem erdoor.
Bak de roux 2 min, giet langzaam de bouillon bij de roux en breng dit roerend aan de kook.
Laat 5 min pruttelen.
Voeg inhoud van de zeef toe en maak saus af met peterselie en zout.
Doe beetje room bij ragout en serveer met sneetjes toast.