Kipsalade met witlof
2 personen
half pakje aardappelpartjes
zout
2 struikjes witlof
1 rode paprika
200 gr kipfiletblokjes
1 eetl kipkruiden
1 eetl azijn
3 eetl olie
6 sprietjes bieslook
1 teentje knoflook
Aardappelpartjes in ca 5 min beetgaar koken.
Intussen witlof wassen en onderkant van struikjes afsnijden.
Bladeren van struikjes losmaken en over 2 borden verdelen.
Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
Grote kipblokjes kleiner snijden en blokjes bestrooien met kipkruiden.
Aardappelpartjes in vergiet koud afspoelen en laten uitlekken.
In schaal azijn en 2 eetl olie tot dressing roeren.
Bieslook erin fijnknippen.
Knoflook pellen en boven dressing uitpersen.
Op smaak maken met peper en zout.
Aardappelpartjes door dressing scheppen.
In pan rest van olie verhitten en kip en paprika in ca 5 min gaar bakken.
Kip en paprika door aardappels scheppen en op witlof scheppen.