Koude kip met romige sherrymayonaise                

2 personen     

 

1 ei      

1 citroen                      

2 kipfilets                     

1 vleestomaat               

1 el diepvriesdille                

peper en zout               

1½ el boter                  

3 el creme fraiche             

3 el mayonaise            

2 el sherry medium           

 

Ei hard koken, pellen en koud laten worden.   

Citroen goed wassen en boven kom helft van schil raspen.

Citroen uitpersen en aan rasp toevoegen.

Kipfilet koud afspoelen en met keukenpapier droogdeppen.   

In citroensap leggen en ca 10 min laten intrekken.

Af en toe keren.

Tomaat wassen en alleen vruchtvlees in stukjes snijden en in kom doen.           

Ei halveren en dooier eruit wippen, eiwit in stukjes snijden.

           

Aan tomaat toevoegen: eiwit, dille, zout en peper.

Door elkaar scheppen.        

Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.  

         

Kip uit citroensap, droogdeppen en bestrooien met zout.    

In koekepan boter verhitten en kip rondom bruin en gaar bakken.           

Uit pan nemen en koud laten worden, afgedekt in koelkast zetten.

           

In kom doen: creme fraiche, mayonaise en sherry; tot sausje roeren.  

Op smaak brengen met peper en zout.  

Kip in dunne plakjes snijden en op schaal dresseren.       

Tomaatmengsel ernaast scheppen, dooier boven kip verkruimelen.    

Sausje apart erbij geven.

 

Lekker met stokbrood en kropsla.