Ouderwetse kip uit de oven, van Ome Felix

 

Als het gewicht van de kip niet op de eventuele verpakking staat, weeg de kip dan eerst.

De oventijd hangt er van af.

 

1 mooie biologische kip

100g roomboter

Handje platte peterselie, fijngehakt

1 citroen, goed geborsteld

2 tenen knoflook, fijngehakt

Peper en zout

 

 

Verwarm de oven voor op 190 gC

Rasp de schil van de citroen en prak ze met de peterselie en de knoflook door de boter, met wat zout en veel peper.

Maak een stuk van het borstvel los en stop er een klont boter in

Snij bij beide dijen ook een stuk vel los en druk weer de rest van de boter eronder.

De citroen gaat in vieren in de buikholte.

Vet een braadslee in en zet de kip in het midden van de oven.

Met een starttijd van, altijd, 15 min, bak je ze zo 22 min per 500g (dus een kip van 1 kg: 15 + 22 + 22 = 1 uur).

Als je een mooi knapperig velletje wil, verhoog de temperatuur dan de laatste 10 min naar 220 gC.

 

Je weet zelf wel wat er lekker bij is.