Pikante drumsticks 1
12 drumsticks
6 el tomatenketchup
2 el abrikozenjam
2 el sojasaus
1 el pittige mosterd
2 el olie
1 el azijn
3 tenen knoflook
1 stukje verse gemberwortel, ca 3 cm
Paar druppels tabasco
Olie voor de ovenschaal
Doe de drumsticks in een grote kom.
Roer in een andere kom de tomatenketchup, jam, mosterd, sojasaus, olie, azijn, geperste knoflook, de geschilde en fijngehakte gemberwortel en de tabasco doorelkaar.
Schep de saus over de drumsticks en meng goed alles doorelkaar zodat de drumsticks rondom met de saus worden bedekt.
Laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 grC.
Leg de drumsticks tegen elkaar aan in één laag in een passende, met olie bestreken ovenschaal.
Het beste zou zijn als ze elkaar niet raken.
Zet de schaal ca 45 min in de oven en draai de sticks halverwege de tijd.
Serveer ze warm, lauwwarm of koud.
Ze zijn altijd even lekker !