Pittige pilav met kalkoen                       

2 personen

 

4 el olijfolie       

1 grote ui, fijngesnipperd   

200g basmatirijst      

1 sinaasappel

2½ dl pittige tomatensaus (pot)    

75g rozijnen     

200g kalkoenfilet in dunne plakjes               

peper en zout               

1 el verse munt, in reepjes                     

3 el olijfolie       

peper en zout en snufje kaneelpoeder   

1 rode en 1 groene Spaanse peper, gesnipperd, zaadjes verwijderd         

50g chorizo, in blokjes 

2 tenen knoflook, gesnipperd       

           

 

Verhit 3 el olijfolie in een braadpan en bak de ui, knoflook, pepers en chorizo ca. 3 min.     

Voeg de rijst toe en bak deze ca. 4 min zachtjes mee.    

Rasp de sinaasappelschil erboven en pers desinaasappel uit.      

Roer het sap, tomatensaus, 3 dl water en de rozijnen door de rijst.     

Breng de rijst aan de kook en laat zacht koken tot er putjes in komen.

Doe deksel erop en kook hem in ca. 20 min zachtjes gaar.

           

Roer door 3 el olijfolie peper, zout en een snufje kaneelpoeder.  

Bestrijk de kalkoenfilets met de olijfolie en laat een half uurtje marineren.

Rooster de plakjes kalkoen ca 7-8 min in de grillpan goudbruin en gaar.    

Schep de munt door de pilav en voeg peper en zout naar smaak toe.      

Serveer de pilav in diepe borden en verdeel de kalkoen erover.             

 

Lekker met komkommersalade.