Provencaals stoofpotje
4 kippenbouten
Zout en peper
2 el olie
100g bakbacon, in reepjes
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 tomaten, in stukken
400g ratatouillemix (voorgesneden groente, koelvitrine AH)
2 ½ dl kippenbouillon van tablet, of: 1 dl bouillon en 1 ½ dl witte wijn
2 tl provencaalse kruiden
450g voorgekookte krieltje
1 ½ dl Room Culinair (pakje)
Kip inwrijven met zout en peper
In braadpan olie verhitten en de bacon ca 4 min zachtjes bakken
Kip toevoegen en in 7 min rondom lichtbruin bakken.
Tomaat en ratatouillemix ca 2 min meebakken.
Hete bouillon en provencaalse kruiden erbij en kip afgedekt ± 3 kwartier laten stoven.
Krieltjes erbij en 10 min meestoven
Room Culinair toevoegen en onafgedekt ± 5 min meestoven.