Provencaalse kip                        

4 personen                 

 

600g kipfilet                 

1 pak Knorr-mix voor Cocq au Vin                  

2 el zonnebloemolie            

1ui, gesnipperd             

2 rode paprika's, in reepjes                     

50g zwarte olijven met pit               

1 blikjes tomatenblokjes, ca 400gr                      

1 pak aardappelpuree à la minute (3 zakjes, Maggi)             

 

 

Kipfilet in stukken snijden van 3 cm en vlg gebruiksaanwijzing ca 10 min     marineren in marinademix (uit pak) en zonnebloemolie            .

In braadpan kipfilet bakken en uit pan scheppen.

In achtergebleven marinade ui en paprika ca 3 min bakken.           

Kip, olijven, tomaten, 1 dl water en sausmix uit pak toevoegen.       

Geheel roeren.

Aan de kook brengen en ca 10 min open zacht koken.   

Aardappelpuree klaarmaken vlg gebruiksaanwijzing.      

Kip serveren met puree.                   

 

Lekker met kropsla.