Provencaalse kip uit de oven                       

4 personen

 

1 el appel-perenstroop      

1 gele paprika, in stukken        

1 hele kip (ca.900 gr)       

peper en zout   

1 tl Provencaalse kruiden op olie  

12 zwarte oplijven zonder pit                   

1 dl appelcider              

2 Granny Smith appelen           

20g boter + 2 el voor invetten                 

50g bacon                    

 

extra nodig:   

keukenpapier   

braadslee         

 

 

Was en dep de kip droog, ontvel ze en bestrooi met peper en zout     

Vet de braadslee in en leg de kip erin  

Roer de kruiden door de stroop, bestrijk de kip ermee en bedek ze dan met de bacon  

Verdeel de boter over de kip en schenk de appelcider erover  

Braad de kip in de oven (180 graden) in ca 1 uur gaar

           

Was en snij de appelen in grove stukken           

Voeg de laatste 20 min baktijd de appel, paprika en olijven toe