Surinaamse kip
4 personen
1 hele kip (of losse poten)
4 tenen knoflook
1½ rode spaanse peper
zout
2 limoenen
4 bosuitjes
1 sjalotje
3 takjes peterselie
4 el olijfolie
Verdeel de kip instukken, spoel ze af en dep ze droog.
Pers en pel de tenen knoflook.
Snij de rode pepers in schuine ringen.
Pers de limoenen uit.
Was en snij de bosuitjes in dunne ringetjes.
Pel en snipper het sjalotje en was en hak de peterselie fijn.
Roer een marinade van knoflook, peper, limoensap, bosui, sjalot, zout, olijfolie en de helft van de peterselie.
Schenk de marinade over de kip en laat ze afgedekt ca 5 uur in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op grillstand.
Grill de kip midden in de oven in ca 45 min gaar.
Dek ze de eerste 15 minuten af met alu-folie.