Zoetzure kip met prei en banaan

2 personen

 

200 gr kipfilet   

1 theel gemberpoeder  

1 teentje knoflook           

1 ui      

halve rode paprika

1 appel            

1 dunne prei                 

2 eetl boter                  

1 eetl ketjap manis              

druppels zoetstof           

1 tablet kippebouillon    

2 bananen        

sap van halve citroen 

1 eetl maizena 

 

 

Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met gemberpoeder. 

Teentje knoflook pellen, ui pellen en snipperen.   

Paprika wassen en in reepjes snijden.

Appel schillen en in blokjes.   

Prei wassen en in dunne ringen.

           

Boter in braadpan met dikke bodem verhitten en kipfilet bruin bakken.           

Ui toevoegen, geperste knoflook erbij en zachtjes laten sudderen.        

Na 2 min paprika, appelblokjes, ketjap, zoetstof, bouillontablet en 2½ dl water erdoor roeren, aan de kook brengen en met deksel 8 min stoven.

Bananen pellen en in plakjes snijden.

Besprenkelen met citroensap.

 

In kommetje ca 1 theel maizena aanmaken met wat koud water.

In de pan plakjes banaan en preiringetjes toevoegen en 1 min mee stoven.           

De schotel binden met de aangemaakte maizena.         

Zonodig op smaak brengen met ketjap en citroensap.                   

 

Lekker met rijst en ijsbergsla.