Zonnige kippelevertjes

2 personen

 

150 gr rijst       

1 kruidenbouillonblokje     

75 g magere gerookte spekreepjes                 

200 g kippelevertjes, gehalveerd                   

peper en zout               

kerriepoeder, mild                 

1 ui gesnipperd             

1 klein blikje ananas ( 234g)             

1 el zoete ketjap                       

1 pakje kerriesaus, bv Knorr   

2 el creme fraiche 

 

 

Rijst met bouillonblokje gaarkoken.       

In droge koekepan spekreepjes zachtjes uitbakken.        

Levertjes ca 5 min meebakken, halverwege met peper, zout en kerrie bestrooien            .

Met schuimspaan uit pan scheppen. 

In achtergebleven vet ui glazig bakken.           

Levertjes, spek ananas, 2 el ananassap en ketjap toevoegen.       

Vocht iets laten inkoken.          

Kerriesaus maken volgens gebruiksaanwijzing, cr.fraiche erdoor roeren.                           

 

Lekker met een salade van friséesla, kerstomaatjes en tuinkruidendressing.