Zonnige kippelevertjes
2 personen
150 gr rijst
1 kruidenbouillonblokje
75 g magere gerookte spekreepjes
200 g kippelevertjes, gehalveerd
peper en zout
kerriepoeder, mild
1 ui gesnipperd
1 klein blikje ananas ( 234g)
1 el zoete ketjap
1 pakje kerriesaus, bv Knorr
2 el creme fraiche
Rijst met bouillonblokje gaarkoken.
In droge koekepan spekreepjes zachtjes uitbakken.
Levertjes ca 5 min meebakken, halverwege met peper, zout en kerrie bestrooien .
Met schuimspaan uit pan scheppen.
In achtergebleven vet ui glazig bakken.
Levertjes, spek ananas, 2 el ananassap en ketjap toevoegen.
Vocht iets laten inkoken.
Kerriesaus maken volgens gebruiksaanwijzing, cr.fraiche erdoor roeren.
Lekker met een salade van friséesla, kerstomaatjes en tuinkruidendressing.